12.9 C
Vancouver
Thursday, June 20, 2024

Go inside Leckie Studio’s stunning Full House – designed for multi-generational living

Full House is a spectacular, new home located in Vancouver, designed by architects Leckie Studio, in collaboration with interior designers at Gaile Guevara Studio.

The concept for the home is inspired by the urban context of Vancouver, where sky-high real estate prices and a constrained land area have resulted in a sea of highrise condo towers and high-density living.

“As real estate prices rise and the psychological challenges of high-density condo living become increasingly apparent, it is clear that the city’s ubiquitous tower/podium model is an insufficient solution for urban development,” describes the design rationale for Full House.

Full House exterior
Full House exterior. Photo credit: Ema Peter
Illuminated interior is visible through the unique façade
Illuminated interior is visible through the unique façade. Photo credit: Ema Peter
Exterior of Full House on a moody Vancouver day
Exterior of Full House on a moody Vancouver day. Photo credit: Ema Peter

Central to the architectural concept for Full House is a large, main floor pivot door – inspired by Marcel Duchamp’s Door: 11, Rue Larrey (1927) – a pivoting steel-plate partition which can occupy three possible positions.

The home is designed as an alternative to condo living—a multi-generational house that’s adaptable as family structures and lifestyles change. The main home is five bedrooms, and there’s also a one-bedroom laneway house.

Partitions in the main home allow it to transition between a large, five-bedroom home or two discreet dwelling units (comprising either a three-bedroom suite and a two-bedroom suite, or a four-bedroom suite and a one-bedroom suite), serving any number of scenarios, whether it’s elderly parents living with their children and grandchildren, a young couple seeking to lease separate suites, or a co-living environment for a group of friends.

Full House by Leckie Studio interior photos

Interior courtyard
Interior courtyard. Photo credit: Ema Peter
Interior courtyard
Interior courtyard. Photo credit: Ema Peter
Interior courtyard alongside the kitchen
Interior courtyard alongside the kitchen. Photo credit: Ema Peter
Kitchen as seen from the courtyard
Kitchen as seen from the courtyard. Photo credit: Ema Peter
Kitchen with bar seating
Kitchen with bar seating. Photo credit: Ema Peter
Bathroom
Bathroom. Photo credit: Ema Peter
Staircase
Staircase. Photo credit: Ema Peter
Interior of home
Interior of home. Photo credit: Ema Peter
Informal dining area
Informal dining area. Photo credit: Ema Peter
Living area
Living area. Photo credit: Ema Peter
Living area
Living area. Photo credit: Ema Peter
Underside of staircase
Underside of staircase. Photo credit: Ema Peter

All photos courtesy Ema Peter Photography.

Subscribe to our newsletter

To be updated with all the latest news.

Peter Meiszner
Peter Meiszner
Peter Meiszner is an experienced journalist and media relations professional, based in Vancouver. As founder of urbanYVR.com, he has been reporting on urban development across the Lower Mainland since 2016, and has also served as vice-chair of the Gastown Historic Area Planning Committee. In October 2022, he was elected to Vancouver city council and is no longer actively reporting for urbanYVR.

Related Articles

Stay Connected

872FansLike
4,971FollowersFollow
4,165FollowersFollow
Snaile Smart Parcel Lockers

Latest Articles

Urban Planning

Subscribe to our newsletter

To be updated with all the latest news.